Merhabalar,
Reklam,işbirliği ve sorularınız için bornova74@gmail.com mail adresinden ulaşabilirsiniz.

14 Aralık 2014 Pazar

2015 YILININ RENGİ: MARSALA :)

    Herkese merhabalarr :) Pazar gününüz umarım keyif ve huzur dolu geçiyordur..Yazıyı okumadan önce kahvenizi,çayınızı alın da gelin buraya :) Pantone bildiğiniz her yıl damgaya vuracak yılın rengini seçiyor..
    2015 yılının rengini seçti ve benim en beğendiğim renklerden olan mor/ fuşya karışımı bir renk olmuş..2015 yılının rengi ise : MARSALA isimli rengimiz..Mor/fuşya tonlarını seven herkesin beğeneceği bir renk tonu bence..
   Özellikle de kışın en çok koyu renkler seçilir ve bu renkte tam kış rengine uymuş kombinlerimize bir hareket getireceği kesin..Eğer kıyafet dolabınızda ya da ojelerinizde makyaj malzemelerinizde aksesuarlarınız da bu renk bulunmuyorsa hemen bu renkten bir kaç birşey edinilmeli benden söylemesi :)
    Haydi rengimiz hakkında bir kaç görsellere bakalım hem de bu yılın rengini belirleyen PANTONE hakkında bilgi edinelim ne dersiniz? Evet ise okumaya devam o zaman :)


PANTONE NEDİR?

1164 tire renk içeren ve her rengin ofset baskı sisteminde nasıl elde edileceğini karışım formülleriyle veren bir renk katalogudur. Bu 1154 rengi hem parlak (Coated) hem de mat (Uncoated) olarak ayrı ayrı göstermektedir. Pantone renk ifade edilirken renginin mat veya parlak bölümden seçildiğini belirtmek için renk numarasının sonuna U ve C harfleri eklenmektedir. Her bir karşılığı Pantone numarası mevcuttur ve her rengin altında formülü yazılıdır. Formül, yüzde ve ölçü olarak iki şekilde verilmiştir; Yüzde değeri karışıma giren ana renklerin %100’e tamamlanmasıyla, ölçü değeri ise birim ölçü değerlerinin adet bölündüğünde yüzde değerini vermektedir.
Pantone renkler baskıda CMYK mantığı ile oluşturulmaz. Bu renklere ilave olarak ya da yalnız basılabilir. Pantone renkler özellikle rengin değişmesinin istenmediğikurumsal kimlik çalışmalarında tercih edilir. Renklerin ortak evrensel lisanı olarak tanımlanabilir.

Yılın rengi seçilen ''MARSALA'' ile ilgili resimleri sadece kıyafet olarak değil makyaj , dekorasyon ve daha fazlasını bulmaya çalıştım..
    Görseller işte bu şekilde :






























Gördüğünüz gibi yılın rengi baya bir damga vuracak bu sene:) Yakın zaman da benim de elimde olan bu renge yakın ya da aynı olan moda ile ilgili makyaj dekorasyon ve daha fazlasını paylaşağım o yüzden takipte kalın..Ayrıca fikirlerinizi beğenip beğenmediğinizi yorum bırakmayı unutmayın iyi pazarlar :)

8 yorum:

  1. en sevdiğim renklerden canım her yazını ilgiyle takip ediyorum detaylara inmem tek tek incelemen görsellere fazla yer vermen beni benden alıyor bu sene bu rengi her yerde görüyorum kırmızı çok sevmem kendime de çok yakıştırmam ama bu renk başka :) sevdiğim kazak rengi olmuş durumda aynı tonlarda ruj ile de harika duruyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beni de takip edebilirsiniz :) http://benimbuuukozmetik.blogspot.com
      Beklerim bloguma :)))

      Sil
    2. çok teşekkür ederim çok mutlu oldum detaylara inmeden olmuyor çok konuşuyorum bazen kaybediyorum kendimi ama umarım sevdiğim şeyi güzel bir şekilde başarabiliyorumdur bunları senden duymak benim için çok güzel oldu tekrar çok teşekkür ederim bende bayıldım bu renge hele de koyu renk sevince benim gibiler için artı bir özellik oldu sana kırımızı ve bu tonlar eminim çok yakışır :) :) sevgiler

      Sil
  2. İsim degisik geldi ama renk harika :)
    Benim blogumuda ziyaret edebilirsiniz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen benim için de değişik bir isim oldu ama alıştım :) çokta beğendim rengi hemen geliyorum elbette :)

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. bende çok beğendim teşekkürler güzel yorumunuz için :)

      Sil