Merhabalar,
Reklam,işbirliği ve sorularınız için bornova74@gmail.com mail adresinden ulaşabilirsiniz.

5 Aralık 2014 Cuma

K I V IRCIK SAÇ MODELLERİ VE KIVIRCIK SAÇLAR İÇİN İPUÇLARI!!

Herkese merhabalarrr :) Bugün sizlere kıvırcık saçlar için hem elektriklenmemesi için saçlarınızın bir kaç ipucu vericem hem de kıvırcak saçları olanlar saçlarını daha çok sevsin diye harika resimler koyucam..Gelelim konumuza..Benim saçlarım doğduğum andan beri kıvırcıkmış resimlerimden belli yani oysa ailede çoğu kişi düz saçlı ama dümdüz saçlı olmak isteyen ben artık istemiyorum saçlarımın kıymetini bu vakitten sonra bilmeye çalışıyorum..
        Eskiden saçlarım çok kabarır diye annem saçlarımı kısacık kestirmişti rahat olayım diye ama sonra bir uzattım belimdende aşağı bir uzanış oldu o biçim yazın sonlarında saçlarımı kestirme hevesi geldi bana tam omzumun az üstüne gelecek şekilde kestirdim pişman mıyım hayır çünkü saçlarımı tam 7 senedir kestirmemiştim ve artık çok kırılmışlardı her ne kadar bakım yapsam da hep sağlıksız durdu bende bir kendilerine gelsinler diye kestirdim bakım ürünlerimi komple değiştirdim ve isterseniz saç bakım rutinim yazısı da ayrı hazırlarım.
       Saçlarım şu 1 hafta kıvırcık tercih ediyorum ben kestirdiğim andan beri düzleştirdim sonra kafama tak etti..Herkes saçlarını kıvırcık yapmak için neler yapıyor pipet yöntemi,perma vs. gibi yöntemlerle kıvırcık yapmaya çalışıyorlar..Benim saçlarım da övünmek gibi olmasın ama bir görseniz bana bu saçları düzleştirmeye hiç utanmıyor musunuz dersiniz yani kıvırcık ama her tutamı saçımın sanki özel yapılmış gibi lule lule maşalı sanki :)
        İşte saçlarım artık kabarık değil daha sağlıklı daha bakımlı ve daha özenli peki benim kullandığım ufak ipuçları nelermiş bakalım :

    1) İlk olarak saçlarım 3 4 günde anca yaglanır ama ben 2 günde bir banyo ederim bunun etkisi çok diye düşünüyorum çünkü saçımın temiz olması benim için daha iyi oluyor dolaşık ya da kabarıklık olmuyor.

    2) Daha sonra saçlarıma ayda bir özel kendim hazırladığım maskemi uygularım ben bemiks ampul yöntemi çoğunuz biliyordur ben ayda bir uyguluyorum hem saçım daha hızlı uzuyor hem de daha sağlıklı parlak saçlarım var.

Maskemin Tarifi:

  • 1 bemiks ampul
  • 1 yemek kaşığı sinameki
  • 1 tatlı kaşığı badem yağı
  • 1 çay bardağı su
Hazırlanışı: Sinameki otunu 1 çay bardağı suya koyup demleyin. Sinamekiyi demledikten sonra bir kase içerisine boşaltın ve içine tekrar bir fincan su ve badem yağını ekleyin ve eczaneden aldığınız bemiks ampulü içine katarak karıştırın. Kaseye koyduğunuz karışımı saç diplerinize ve tümüne yedirin. 30 dk saçınızda bekletip ılık su ile yıkayın.

3) Sampuan , saç kremi , saç bakım yağı ürünlerimi hep kullanırım..Genelge içeriğinde bakım ihtiyacımı karşılayacak herhangi besleyici şampuanları tercih ederim şu an pantene ve bioblas kullanıyorum ve bim marketten aldığım saç bakım yağından her daim şampuanıma 3 çay kaşığı döker iyice çalkalar öyle kullanırım..

4) Banyodan sonra saçlarımı ben fön makinesi ile kuruturum yaş saçları sevmiyorum bekleyemiyorum da kurumasını ve iki yandan örerim ya klasik örgü ya da üşengeç degilsem balıksırtı örgüsü tercih ederim..

    Uyguladıklarım benim bu kadar en kısa zamanda saçlarım için kullandığım her ürünü detaylarını anlatıcak bir bilgilendirici yazı hazırlarım isterseniz elbet..
    Eğer düz saçlarınız yok ama kıvırcık yapmak istiyorsanız ise sizlere bir kaç önerim var :

Sevgili başarılı youtuber sebi bebi kanalının sahibi olan sebile'nin pipet yöntemi ile saçlarınızı kesin sonuç alacağınız kıvırcık modeli yapabilirsiniz kanalı burada videosu ise altta :


  Ya da saçlarınızı iki yandan balıksırtı örgüsü yaparak düzleştirici ile örgünün üzerinde bekleterek bir 15 sn falan ertesi güne hafif dalgalı saçlar elde edebilirsiniz..

     Bu güzel saç modelinin sahibi ise luxy hair adlı kanalının sıcakkanlı ve çok başarılı youtuber..Bu balıksırtı örgüsünün nasıl yapıldığını gösteriyor sizler bunu saçlarınızı ikiye ayırarak örgüyü yapacaksınız ve üzerine düzleştirici bastıracaksınız ertesi güne dalgalı saçlarla uyanıcaksınız :)

Veya saçlar için tost makinesi var bu makineyi alarak saçlarınızda kıvırcık modeli yani su dalgası elde edebilirsiniz..

Bir de bu yöntemi nasıl anlatırım bilmiyorum ama deneyeceğim :)  Aranızda boxbraid örgüsü modelini bilen vardır elbet aşağıdaki resim boxbraid modelinin örneği bir de bunun türk usulü var karman çorman parça parça örerek elde ederiz bunu yapıp ertesi güne kadar bekletipte kıvırcık modeli elde edebiliriz..
Yani unutmadan saçları bu yöntemlerle kıvırcık dalgalı elde ettiyseniz saç spreyi sıkmak şart daha kalıcı olması için :)
   Gelelim resimlereee :) O kadar çok beğendiğim resim oldu ki ama yazı uzun olduğu için az resim seçmek zorundaydım umarım sizler de beğenirsiniz















Kendinize iyi bakın ve yazımı beğendiyseniz ya da beğenmediyseniz her türlü yorum bırakmayı unutmayın çekilişime de katılmayı unutmayın bir önceki yazı da çekilişimin detaylarını okuyabilirsiniz iyi tatiller :)

9 yorum:

  1. Ahh iste kanayan yaram. Ben de kivircik sac isterdim, maalesef ki dümdüz saclara sahibim. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. demee ya bende düz saçı severim ama çok düz saç istemem :) :) ama ne güzel pek derdin yok balım kıvırcık saç başa belaa birazz :)

      Sil
  2. merhaba kıvırcık blogger arkadasım :) benımde saclarım kıvırcık hemen hemen aynı bakımları uyguluyoruz benım farklı olarak sampuanımda camterebentın yagı oluyor bırde saclarımı banyodan sonra mutlaka glıss sıvı sac kremıyle hafıf nemlı bırakıyorum saçlarımızla barısık olmamız cok guzel sevgılerle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba tatlııım :) :) demek bir kıvırcık güzellik daha çıktıı denediklerini en kısa zamanda bende deneyeceğim çok teşekkürler paylaşımın için aynen katılıyorum saçlarımızla barışık olmak şart yoksa baya çektiriyorlar bize :) sevgilerimle

      Sil
  3. Kıvırcık saçlarımdan muzdarip biri olarak en kısa sürede deneyeceğim maske tarifini :-) Şu sıralar doktorumun verdiği ilaçları, badem yağı ile haftada iki kez uyguluyorum saç diplerime, asıl sorunum saç dökülmesiydi :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhabaa kesinlikle denemelisin saç dökülmesi ne yazık ki bende de vardı ama bu ay saçlarım kendine geldi sanırım mevsimsel saç dökülmeleri bende aynı şekilde badem yagı kullandım şampuanımın içine koydum badem yağını memnun kaldım da umarım en kısa zamanda düzelir saçların tatlım :)

      Sil
  4. zor olduğunu tahmin ediyorum ama ne kadar güzel görünüyor keşke ben de kıvırcık olsam diyorum bazen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet bazen zor oluyor ama dediğiniz gibi güzel gözüküyor değişelim saçları o zaman sizin saçlarınıza bayılıyorum ben :)

      Sil
  5. Canıım çok teşekkür ederim beğendiğine çok sevindim, benimkiler de dalgalı ama bu ara düzleştiler o yüzden fırsat buldukça deniyorum umarım sende deneme fırsatı bulursun ama en güzeli senin saçların :)

    YanıtlaSil