Merhabalar,
Reklam,işbirliği ve sorularınız için bornova74@gmail.com mail adresinden ulaşabilirsiniz.

9 Ocak 2016 Cumartesi

Blogger Nedir? Son Zamanlarda Sık Karşılaştığım Durumlar!..

Herkese Merhaba, 

bu aralar çok sık rastladığım bir durumdan bahsetmek istiyorum
Firmalar tarafından çok basit olarak gözükmeye başlandı blog yazarları ama gerçek blog yazarlarından bahsediyorum, sadece gelen firmadan gelen ürünleri kopyala yapıştır diye tanıtarak veya ürün hakkında hiçbir fikri olmadan veya fikri olsa bile firmanın iyi tanıtmasını istediği için öve öve bitiremediği ürün yazıları yazan ve kendine blogger diyenlerden bahsetmiyorum çünkü onlar blogger değil!


Ben blog yazmaya 2013'te başladım ama arada yazıyordum düzenli olarak 2014 başında başladım yani yaklaşık 3-4 senelik bir emeğim var bu blogda.

Onun dışında blog yazarlarını takip ederdim, ama daha sonra blog açmaya karar verdim.

Ve kolay görünen bu hobi inanın bana göründüğünden daha zor.
Sanki siz bir robotsunuz ve blog dışında bir hayatınız yokmuşcasına hiç saygı nedir bilmeden hakaret eden ve eleştirisinin limiti olmayan insan mı desem bilemedim kitle çok fazla var..

Bana ve bir çok arkadaşıma gelen yorumlardan bazıları şu şekilde, 

Çok çirkinsin
Kaşların çok kalın iğrenç
Olmayan Dudaklarını niye eşek dudağı gibi uzatıyorsun
Bari ürünün fiyatını yazsanız bizi süründürmeyin
Bende bedava ürün istiyorum
Hayat size güzel valla

Bla Bla Bla..

İnanın zerre kadar umrumda bile değil haddini bilmeyen davranışlarınız,saygısız yorumlarınız
Ha saygı çerçevesinde bir eleştiri, yorum yazarsınız başımın üstünde yerin var ama öbür türlü gösterdiğiniz tavrı alırsınız karşılığında.

Bakın benimde bir hayatım,ailem,eğitimim,kariyerim kısacası özel hayatım var benim tek işim burası değil bu ortam benim her şeyden uzaklaşıp kafa dağıtmak, beğendiklerimi beğenmediklerimi paylaşmak, yararlı bir şey paylaşabilmek benim için önemli.

Sonra her önüne gelen alt tarafı bir blog açıp saçma saçma internet görselleri ile ya da tek resim ile iki üç cümle yazıp aklına estikçe 2 ayda bir yazıp kendine blogger denmeye başladı.

Blogger demek her cümlesini özenle yazan, resimler net çıksın diye uğraşıp 50 tane resip çekip hangisi daha iyi hangisi daha net onu koyayım diye düşünen, yazı yazmadığında içine dert olan kişiye ben blogger derim.

Ürünü yeterli sürede deneyip, objektif bir şekilde iyi kötü yorumlayan kişiye blogger derim.

Bir de ne var biliyor musunuz, onca emeği veren değilde kalkıp iki üç kelime yazıp kişi daha çok başarılı deniliyor anlamıyorum bunu ben!

Cidden ben mi yanlışım?
Çünkü sabrım artık kalmadı, hele 2-3 aylık yazı yazan kişiler kalkıyor blogger ne demekten bahsediyor ya bir gülme geliyor anlatamam.

Bir de geçen dm'den bir yorum gelmiş beni neden takip etmiyorsunuz, yahu etmek zorunda mıyım beğendiklerimi ediyorum zaten orası bana ait bir profil,hesap.
Bırakta ona da ben karar vereyim.
Anlayamıyorum artık ya..


Bunu paylaşmak istedim çünkü ben de sıkıldım artık, bunaldım ana sayfamda sürekli bu durumları paylaşıyorlar ve okuyorum bahsettikleri kişilere bakıyorum hele aralarında takip ettiğim kişilerde olunca şaşırıyorum dedim ya bu iş çok garip bir hal aldı..

Sevgiler..

16 yorum:

  1. Cok güzel bir noktaya deginmissin canim, bu aralar bircok kisi bu durumdan sikayet ediyor. Eger elimizden birsey gelirse ben seve seve destek veririm..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke elimizden bir şey gelse ama şimdi geçen gün bu takipçi satın alanları veya kopyala yapıştır yapacakları ifşa edeceklerine araştırma yaptıklarına dair bir yazı okudum ve bu ne bize ne de onlara düşer, zaten kendi kazdıkları kuyuya kendileri düşer elbet çok sağol canım benim en kısa zamanda düzelir umarım ki..

      Sil
  2. Cidden yanlış değişsin canım! Bu ay 1.senemi dolduracak olan ben bile hala bir ürünü alıp iyice deneyip yazıp koymaya özen gösteriyorum.Yazılmamış onca ürünüm,yorumlanmaşım, bloga dökmediğim onca fikrim deneyimlerim var ki bunları sırf blog güncel kalsın diye yazmak istemiyorum ben..Blog keyif işi bana göre, yaptığınız işten keyif alırsanız o alanda başarılı olursunuz diye düşünenlerdenim, bu nedenle görev gibi değil keyif aldığım bir iş gibi görüyorum burayı ve içimden geldikçe, yazıya dökmeye karar verdikçe bunu yapıyorum.. Bir ürünü alıp hiç denemeden iki üç kelimeyle anlatıp blogta yazı olsun diye güncel kalmaya ve ekstradan ilginç bir şekilde en aranan! blog yazarı olanları anlamıyorum onlara paye verenleri ise hiç!? Bunu firmalarda yapıyor çoğu zaman, nedir kıstas nedir bilmiyorum.Doğallık, samimiyet, içtenlik önemli unsurlar değil demek ki diyorum. Ben şahsım adına günde 3 te koyabiliyorum yazı, 3 günde bir de.Koşturmuyorum bloga yazı yazmak lazım çabuk çabuk birşeyi çekeyim öyle alalade olsun ama olsun!!demiyorum.. Seni çok iyi anlıyorum, bu konuda daha çooook şey yazmak isterim ama burada kessem iyi olucak,sende çok dolusun biliyorum tahmin edebiliyorum..Umarım fark fark edilir ne diyelim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağol canım benim sende çok haklısın, bizler gibi düşünen kişi sayısı çok az olsa bile çıkarı için bu düşünceden vazgeçiyorlar ne diyim umarım ki düzelir bu durumm!

      Sil
  3. Kıyamam kuzumu nasıl da sinirlendirmişler. Bu aralar coştular zaten biri bitiyor diğeri başlıyor. Şu cümlene de aynen katılıyorum. Bizim tek işimiz burası değil. Hepimizin bir yaşamı ve hayalleri var. Hobi olarak başladık. O saçma sapan yorumları da artık görmezden gelmenin zamanı değil. Hak edene hakkını vereceğiz bundan sonra. Başımız ağrımasın dedikçe tepemize çıktılar. Bundan sonra uğraşanla uğraşacağız :D sıkma güzel canını ben yanındayım kuzum biliyorsun. Atara atar gidere gider aaaaaa :D :D kızdırmayın bizi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım cidden çok boş konuşuyorlar bazıları hele sanki bir oyun oynarız kaptan olur ya baş oyuncu herşeyle ilgilenir bazıları da kendini öyle sanıyor gülüp geçiyorum evet ama çok saçma hareket ediyorlar yahu, ya senin bir işin bir ailen özel hayatın var hele bu ig de de çok var yok orası olmamış burası olmamış tamam peki diyorum düzeltmicekmisiniz silmeyecekmisiniz diyor bu seferde hadi gel sinirlenme, valla artık dediğin gibi atara atar gidere gider :) hehhe

      Sil
  4. Çok şükür olumsuz bir yorum almadım diye seviniyordum. Ama çok kötü bu moral bozucu bir durum . Motivasyonum bozulur benim. Heryerde olduğu gibi burada da bu işi kötüye kullananlar var işte ne yapalım . Doğru bildiğimiz seyi yapmaya devam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla keşke bende kötü yorum almasam tabi insanın kendini geliştirmesi için iyi de dozunu bilmeyen saygısızca yorumlar insanı öldürüyor artık sinirden ne yazıkki dediğiniz gibi yola devam..

      Sil
  5. Blog yazarları bloglarına sahip çıkabilseydi bu durumlar oluşmayacaktı. Ama bazıları instagramın büyüsüne kapıldı. Geçici beğeni sevdasına oldu tüm bunlar.
    Bloggerlar instagrama yönelince okuyucu daha çok oraya yöneldi. Durum bu hale geldi. Yine de geç değil. Hep dediğim gibi, bir gün herkes bloguna geri dönecek. Kimisi büyük kayıplarla, yeniden başlar gibi. Ama olsun.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi ki öyle ama dediklerin doğru canım ama bir kaç takip ettiğim kişi başkası ifşa etmeye kalkmış ifşa ettiği de benim takip ettiklerimden şimdi ikisi de bana dm den anlatıyor gel de nap yani benim elimden ne gelir biri ifşa etmekle hatalı biri kopyala yapıştır yapmakla şaşırdı herkes yolunu iyice!
      Sevgiler

      Sil
  6. Aaah ah çok katılıyorum yazdıklarına. Bu yüzden firmaların peşinde asla koşmamamız, her dediklerini kabul etmememiz, her firmadan ürün almamamız gerektiğine inanıyor ve bunu yapıyorum. Ne yazık ki blogu kazanç kapısı, bedava ürün toplama yeri gibi gören çok blogger var bu yüzden de çöplüğe döndü iyice blogger seviyesi düştü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabiki en doğrusu bu bu hafta açık söylemek gerekirse 3 tane firmayı reddetmek durumunda kaldım çünkü resmen istedikleri şeyler çok acayip ürünü beğenmesemde beğenmişim gibi yazıcam oldu!
      Buna biz dikkat etsek başkası etmiyor yararlanmaya çalışıyor ama farkında değil çıtayı düşürüyorlar..

      Sil
  7. Yani varya yüzde yüz katılıyorum sana, aşırı uyuz oluyorum bu duruma aşırı! Biz o kadar emek veriyoruz, gelmişler kolay birşeymiş gibi çemkirip,çıkar peşine düşüyorlar.Hayır bide ben bloğumu açalı iki yıl olucak, tamam 1 senesi neredeyse hiç ilgilenmedim, son birkaç aydır düzene soktum o ayrı birşey ama şuana kadar bana bi ürün gönderimi olmamasına rağmen birşeyler denmesine asabımı iyicene zıplatıyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sinirlenmemek elde değil sahiden, herşeyi ele geçiriyorlar sanki onlar kurdu blog dünyasını hey allahım!

      Sil
  8. bir çok kişi aynı dertten müzdarip. İnşallah insanların akılları başlarına gelir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle ve bunların düzelmesi lazım inşallah..

      Sil