Merhabalar,
Reklam,işbirliği ve sorularınız için bornova74@gmail.com mail adresinden ulaşabilirsiniz.

17 Kasım 2014 Pazartesi

YÜZ ŞEKİLLERİNE GÖRE KAHKÜL MODELLERİ :)

Herkese merhabalar bugün sizlere hangi yüz tipine hangi kahkül modeli gider konusu :-) hakkında bir yazı yazacağım bu hafta sizi yazılarımın yağmuruna tutacağım :) :) Bir kaç gündür saçlarımı kahkül kestirmek istiyorum aslında bu isteğimin 4 yıllık bir geçmişi var hep yuvarlak bir yüz tipine sahip olduğum için sana yakışmaz diyen çok oldu ve umudu kesmiştim uzun zaman önce ama şimdi kesin kararım bu saçlar kahkül olacak beni instagramdan bilen bilir yüz şeklimi eğer beni instagramdan takip etmek isterseniz yan tarafta en başta linki var ya da nagehanbuse13 yazarakta bulabilirsiniz hesabımı :)
        Şimdi bildiğiniz gibi kahküller için düz saça uzun yüz tipine sahip olmak gerek ama o kadar da bu şart değil..Her yüze uyan bir saç tipi muhakkak vardır..Bakalım hangi yüz tipine hangi kahkül?
     İlk olarak yüz şeklinizden emin olun bunun için bir önceki yayınıma bakabilirsiniz tık tık


YUVARLAK YÜZ ŞEKLİNE SAHİP OLANLAR:

Yuvarlak yüz şekline sahip olanlar yani benim gibiler..Yüzümüzü daha yumuşatacak kahkül ve perçem modellerine bakmalıyız yani tutam tutam kahkül modelleri bizlere uygun değil çünkü yüzü daha da yuvarlak göstermeye sebep olacak bu da çirkin bir görüntü ortaya çıkaracak.Yuvarlak yüzlüler kaş üstünde kesilendir bu model daha çok yüzümüzün yuvarlalıklığını gizler..Örnek olarakta aşağıdaki modeller uygun..






















KALP YÜZ ŞEKLİNE SAHİP OLANLAR :

Bu yüz şekline sahip olanlar aşağıya doğru uzun olan modelleri tercih ederek yüz şeklini dengelemeli.Geniş olan alnı ve uzun çeneyi birbiri ile dengeleyecek olan alın hizasında uzun ve yana ayrılmış kahküller tercih etmeli..Kahkül uçlarına kat vermeliler.Önemli olan kahküllerin yana ayrılması..Örneğin:

OVAL UZUN YÜZ ŞEKLİNE SAHİP OLANLAR:

Yuvarlak yüz modeline benzer ama alt kısım daha uzun olan yüz tipine oval uzun denir..Yuvarlak yüzde çene kısmı tam yuvarlak şekilde geliyor ama oval uzun da çene kısmı daha uzun en üstteki resimden anlaşılan..Oval yüzler çok şanslı her türlü kahkül gider kendilerine ama daha seksi bir yüz yapısına sahip olmak isterseniz ıdeal modeli kaş ve kirpiklerin arasında olmalı en sevdiğim :) küt modeller yüzünüzü daha da çekici kılar.ayrıca şakaklara yakın kısmı uzun bırakmayı unutmayın..

 KARE YÜZ ŞEKLİNE SAHİP OLANLAR:
 Kahkül kare yüzün sivri hatlarını yumuşatmak için mükemmel bir yöntemdir.

Bu tarz bir kahkül özen gerektirir. Çünkü saç tutamları doğru yerleşmezse tüm yüzünüzü kapatabilir. İstediğimiz şık ve yumuşak görüntüyü elde etmek için kahkülün kalın tutamlarını alnınızın yanlarında tutun. İdeal kahkül kaşlarınızın hemen altına kadar dökülür.

Kahküllerinizin uçlarını inceltmeyi de unutmayın. Küt bir kahkül gözlerinizin rengini gölgeler.







Küçük Alın : Doğru kahkül kesimiyle alnınızı belirgin hale getirebilirsiniz. Bunun için asimetrik bir kesime ihtiyacınız var. Kahkülü kesmeden önce hangi yöne doğru ayırmak istediğinize karar vermeniz gerekiyor. Alnınızda hafif bir dalgayla gelen ve elmacık kemiklerinize doğru uzanan bir kahkül yüz şeklinizi çerçeveler. Makyajınızı kolaylaştırır.

Yüksek Alın : Bu kahkül tipi yüksek alın ve kemikli bir yüz için en ideal görünümü sağlar. Dağınık kahkülün iki alternatifi vardır: Kalın başlayan dip alnınızı gizler. Uçlara doğru dağılan tutamlarsa yüzünüzü ön plana çıkarır. Bu model için kalın bir kahküle ihtiyacımız var. Bu yüzden çok dalgalı ya da kıvırcık saçlar için uygun bir tercih değil. Kahkülünüz aynı anda hem düz, hem de yanda görüneceği için şakaklardaki tutamları elmacık kemiği hizasında kesin.



50 yorum:

  1. Harika bir yazi olmus güzelim, hepsini bir araya toplamissin. Emegine saglik!:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Begendigin cok sevindim kuzum beniiim elimden geldigi kadar tum bildiklerimi arastirdiklarimi toplamaya calistim becerebildigime cok sevindim :-) tesekkur ederiiim

      Sil
  2. Çok iyi bir kaynak oldu bu benim için. Kahkül düşüncem vardı tam da :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne guzel denk getirmisim begendigine yardimci olabildigime cok sevindim benim de var ama malum yusyuvarlak bir kafa olunca kahkulun k sini dusunemiyorum tesekkur ederim hep beklerriiim :-)

      Sil
  3. kahkül kahkül diye dolanıyorum son zamanlarda ortalıkta bu postun üstüne çok iyi oldu :)) daha önceden yaptırmıştım çokta güzel olmuştu ama kahkülün benim için tek eksi yanı alnı yağlandırması :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) hehehh tam yerine geldin o zaman canımm benimm sana her şey yakışıyor balım o güzel suratına ifadene ne yaparsan yap yakışır :) bence de yapmalısın hazır kışta gelmiş evet alnı yağlandırıyor olması kotu ama mevsim soğuk olduğu için çok kolay yağlanmaz yazın kahkül çekilmiyor da kışın bence çok romantik oluyor kahküller :)

      Sil
    2. Bende ne zamandir aklimda dolaniyordu okullar basaladigin da kestirmisti ama bayagi uzadi simdi yazin geldi kestirme diyorlar ama bende kararsiz kaldim bana bir tavsiyeniz varsa yazabilirmisiniz ?

      Sil
  4. ya ben çok kahkül kestirmek istiyorum ama kararsızım tam olarak yüz tipimin hangisi olduğunu da bilmiyorum yardımcı olur musunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii yardımcı olurum ama şimdi her yüz tipinin özellikleri yazılı yukarıdan tek tek bak bakalım hangisi senin yüz tipin alın dar çene uzun vs gibi özelliklerin neler?

      Sil
  5. açıkçası bilmiyorum size ulaşabileceğim bi yer varsa fotoğraf felan atabileceğim çok memnun olurum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bana bornova74@gmail.com adresinden ulaşabilirsin mail adresinden elbette

      Sil
    2. Mrb size bu gmailden ulaşabilrmym ?

      Sil
    3. Size bu hesaptan ulaşabilirmym bnde kararszm kahkül konusunda

      Sil
  6. Yüzüm yuvarlak ve biraz tombul arkadaşlar jennifer lawrence a benzetiyor onunki gibi kahkül kestirebilir miyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yüz tipiniz yuvarlak ve biraz tombul ise kahkül tavsiye etmem benimde aynı yüz tipim sizinle hiç yakışmadı ama şöyle bir tavsiyem var saç uçlarınızı terse doğru önünüze getirip yakışıp yakışmadığına karar verebilirsiniz ama kahkül olduğundan daha tombul gösterebilir.

      Sil
  7. bnim yüzüm tombul kahkül yapmamalıyım ?

    YanıtlaSil
  8. bnim yùzüm çok tombul kahkül kesmemeliyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      yüzünüz tombul ise kahkül tavsiye etmem çünkü olduğundan daha da tombul gösterebilir.

      Sil
  9. Benim yuzum yuvarlak ve ben daha once kahkul kullandim tekrar kullanmak istiyorum ve yazin kestirmeyi dusunuyorum ama kararsizim acaba size fotograf atsam bana yardimci olur musunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha önce yakıştı ise kullan tabi ama yuvarlak yüze kahkül yakışmıyor olduğundan daha yuvarlak ve tombul gösteriyor ama siz yine de resminizi atın bana daha da emin olurum :)

      Sil
  10. Ne Tesadüf!!!!!! Benim İsmimde Buse bede kahkül istiyorum ama yuvarlak ve tombul bir suratım olduğu için yakışmaz diyorlar yinede kestiricem....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşasın isim adaşlığıı :) Bence kestirme tabi sana kalmış bir seçim ama yüzünü olduğundan daha yuvarlak göstereceği için daha kilolu görünebilirsin sevgiler :)

      Sil
  11. Elmas yüz şekline hangi kahkül gider acaba. bu arada yazınız çok güzel olmuş. faydalı bilgiler verdiğiniz için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elmas yüz şekline en alttan sol baştaki yandan kahkül uyumlu olur, yandan kahküller sahiden daha çok yakışıyor rica ederim ben çok teşekkür ederim sevgiler :)

      Sil
  12. kahkül ile ilgili araştırma yapim dedim her şeye cevap vermişsin başka siteye gerek kalmadı...TEŞEKKÜRLER ;)

    YanıtlaSil
  13. Kahkül kestirmek istiyordum araştırma yapim dedim.Her şeyi güzelce ifade etmişsiniz başka siteye gerek kalmadı TEŞEKKÜRLER ;)

    YanıtlaSil
  14. Size fotoğrafımı göndersem bana öneride bulunabilir misiniz

    YanıtlaSil
  15. Yüz şeklimi bilmiyorum fotoğrafımı göndersem bana yardımcı olabilir misiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi, elımden geldiğince yardımcı olurum mail adresim bornova74@gmail.com

      Sil
  16. Kahkül , perçem alında saç çıkarır mı cevaplarsanız sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki hayır öyle bir sorun yaşanacağını sanmıyorum

      Sil
  17. Nagehan hanım bende tam olarak yüz şeklimi bilmiyorum foto göndersem size bana da yardımcı olurmusunuz?

    YanıtlaSil
  18. Benim yüzümün alt kısmı kalp e uyuyo ama üstü yani alnım üçgene nasıl bi kahkül kestirmeliyim ???

    YanıtlaSil
  19. Benim yüzüm yuvarlak degil ovale yakin oval hatta ama alnim biraz kucuk ama kahkul vok istiyorum yakismazmi lutfen cevap verin

    YanıtlaSil
  20. teşekürler emeğinize şağlık

    YanıtlaSil
  21. kahkül saç modelleri ile alakalı tüm her şeye cevap vermişsiniz sağolun.

    YanıtlaSil
  22. Konu için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  23. Benim alnim kisa ve oval yuzluyum nasil kestirebilirim kahkulumu

    YanıtlaSil
  24. Benim alnim kisa ve oval yuzluyum nasil kestirebilirim kahkulumu

    YanıtlaSil
  25. dar alınlıyım yüz tipim kare sizce kahkül yakışımı

    YanıtlaSil
  26. benim yüzüm kare ama dar alınlıyım sizce kahkül yakışırmı

    YanıtlaSil
  27. Merhabalar benim yüzüm galiba oval ama alnım dar gibi nasıl olur sizce

    YanıtlaSil
  28. Merhaba benim yüzüm oval galiba ama alnım dar gibi sizce nasıl olur

    YanıtlaSil
  29. Yüzum oval şeklinde alin tarafında yeni saçlar çıkıyor çok kotu görünüyor ama kararsiz kaldim kahkul konusunda bide saclarm ince telli sizdee yakışır mi?

    YanıtlaSil
  30. Sizce ombre saç mi kahkül saç mi bu arada iceriği zevkle okudum çok güzel

    YanıtlaSil
  31. Kahkül hakkındaki tüm soruları ve cevapları dikkatlice okudum. Bilgilendirici bir makale yayınladığınız için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  32. Benim yüzüm yuvarlak sizce nasıl olur ?

    YanıtlaSil
  33. Gayet açıklayıcı olmuş alnım çok açık bana ne önerirsiniz ?

    YanıtlaSil